• 03 September 2021, 11:41 uur

Ensemble Piacevole concerteert op Gedenkdag van de Zeven smarten van Maria

Gerben Budding en Ensemble Piacevole geven op 15 september een concert met o.a. het Stabat Mater Dolorosa van Pergolesi op Maria-gedenkdag in de Utrechtse Pieterskerk.

Woensdag 15 september is de Gedenkdag van de Zeven smarten van Maria, de originele bestemming van de sequens Stabat Mater Dolorosa van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736).

Speciaal voor deze dag stelde Gerben Budding, artistiek leider van Ensemble Piacevole een programma samen om uit te voeren in de Utrechtse Pieterskerk. De Pieterskerk is gewijde grond, een eeuwenoude kerk uit de late middeleeuwen, waar ooit deze gedenkdagen plaats vonden.

Het Stabat Mater van Pergolesi wordt gezongen door de twee jonge veelbelovende talenten Nanette Mans (sopraan) en Sophia Faltas (alt). Ze worden begeleid door top-musici uit de Oude-Muziekwereld: Barbara Erdner, Laura Brüggen, Imke Jansen, Elske Tinbergen en Robin de Zeeuw.

Het dubbelkwartet zal daarnaast een onbekende passie zingen, passend bij deze dag van Onze-lieve-vrouw-van smarten: de Johannes Passion van Leonhard Lechner (1553-1606) en nog een nieuwe compositie van Daan Manneke (1939) Maria Magdalena, waarvan het madrigaal een toonzetting is van het gedicht ‘Maria Magdalena’ van Gerrit Achterberg.

De artistieke leiding is in handen van Gerben Budding, zanger, cantor, vesperorganist van de Domkerk en stadsorganist van de Gouda.

U kunt reserveren via https://www.ensemblepiacevole.nl/tickets-reserveren/ of een mailtje sturen naar ensemblepiacevole@outlook.com; we mogen een beperkt aantal bezoekers ontvangen, dus wees er snel bij.

Datum             15 september 2021
Tijdstip            20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur
Adres              Pieterskerkhof 5, 3512 JR Utrecht
Prijzen             Volwassenen €15; 12-18 jaar €7,50; onder de 12 jaar gratis