• 16 september 2021, 11:18 uur

Concert met hoorn en orgel in Gorinchem

Op vrijdagavond 24 september is er in de Grote Kerk te Gorinchem een bijzonder concert. Hoornist Laurens Woudenberg, hoornist in het Concertgebouw Orkest Amsterdam, en organist Gerben Budding, voormalig stadsorganist van Gorinchem, brengen samen een Frans programma met werken van Cherubini, Duvernoy, Poulenc, Saint-Saëns en Dupré.

Laurens Woudenberg is sinds 2012 eerste hoornist in het Concertgebouworkest. Als docent is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft hij regelmatig masterclasses. Woudenberg bespeelt dit concert een natuurhoorn van Riedlocker van rond 1817 en een hoorn gebouwd in 2015 door Klaus Fehr, hem ter beschikking gesteld door de Foundation Concertgebouworkest. Gerben Budding is geen onbekende in Gorinchem; hij was tot 2018 stadsorganist van Gorinchem. Tegenwoordig is hij hoofdorganist van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk.

Reserveren is verplicht en kan via gerben.budding@hotmail.com. De toegangsprijs is 10 euro. Het concert begint om 20.00 uur en zal een ruim uur duren. Klik hier voor meer over het programma.