• 09 april 2018, 09:23 uur

Gerben Budding benoemd als organist in de Sint Jan Gouda

Gerben Budding is met ingang van 1 juli 2018 de hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda. In de kaasstad komt hij ook in dienst als stadsorganist. Gerben over deze nieuwe post: “Het is een eervolle benoeming. Organist zijn van dit historische orgel in de langste kerk van Nederland is heel bijzonder. Ik zie dan ook uit naar de diensten in de gemeente en concertpraktijk in Gouda.”

Eervolle benoeming

Gerben mocht samen met 5 van de de 22 sollicitanten proefspelen voor de adviescommissie in Gouda. De adviescommissie, bestaande uit Bas de Vroome, Jan Hage en Gerrit Christiaan de Gier, was vervolgens unaniem in het eindoordeel om Gerben Budding voor te dragen. Gerben ziet uit naar de verdere kennismaking met de gemeente, alle betrokkenen en het 3-klaviers Moreau-orgel uit 1736 in de St. Janskerk te Gouda. “Ik ben al bekend met het orgel, omdat ik er regelmatig concerten gaf. Het is een schitterend orgel in een bijzondere ruimte.” Op 25 augustus hoopt Gerben Budding zijn eerste orgelconcert op ‘zijn’ nieuwe orgel te geven.

Met deze aanstelling komt een einde aan zijn functie als hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en Stadsorganist van Gorinchem. De concerten van Gerben Budding die na 1 juli gepland stonden in Gorinchem, vervallen.