• 14 december 2020, 21:09 uur

Muziekvideo’s vanuit St. Jan voor online ‘Gouda bij Kaarslicht’

Het beroemde evenement ‘Gouda bij Kaarslicht’ wordt dit jaar door de aanhoudende coronacrisis vooral online gevierd.  Stadorganist Gerben Budding levert met tientallen video’s en een online orgelconcert meerdere muzikale bijdragen.

Op het Youtubekanaal Gouda bij Kaarslicht staan vele video’s van artiesten die normaal deelnemen aan Gouda bij Kaarslicht. Hier vindt u ook diverse video’s waaraan Gerben Budding zijn medewerking verleent.

Kerstconcert op het Moreau-orgel
Gerben Budding speelt een toegankelijk concertprogramma op het Moreau-orgel van de Goudse Sint-Jan. Dit concert was anders live te horen geweest tijdens de Winterfair, maar is nu dus online te zien. Budding speelt werken van onder meer Händel, Bach, Van den Berg, Bonefaas en een improvisatie.
De titel in onderstaande video is helaas nog niet juist. Zie voor het programma de toevoeging in de reacties. 

Kerst met Heinrich Schütz
Verder heeft Ensemble Piacevole een Kerstprogramma opgenomen: ‘Kerst met Heinrich Schütz’. Dat resulteert in video’s met het Magnificat (Meine Seele), Rorate, Ein Kind en Hodie Christus.
Online leerlingenconcert
Ook leerlingen van Gerben Budding dragen bij aan de online editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’ met uitvoeringen van diverse werken op de orgels in de Sint Jan.