• 10 maart 2018, 19:38 uur

Orgelconcert rond Pasen in Grote Kerk Gorinchem

Vlak na Pasen, op 6 april, geeft Gerben Budding een orgelconcert dat in het teken staat van het feest van Christus’ opstanding.

Daarom begint het concert met het Präludium und Fuge in D-dur van Franz Schmidt, waarin hij het ‘Halleluja’ verwerkt heeft. Van dezelfde componist klinkt ook een bewerking over ‘Der Heiland ist erstanden’. Ook het slotakkoord van dit Paasconcert staat in het teken van Pasen met twee werken van Dupré, waaronder een deel uit de Symphonie-Passion.

Centraal in het programma staat een eigen bewerking over Psalm 77 van Gerben Budding. De Psalmverzen die verklankt worden, zijn toe te passen op Pasen. Tussendoor komt Flor Peeters op de lessenaar met ‘Abdijvrede’ en van Max Reger klinkt het Präludium und Fuge in C-dur.

Klik hier voor complete programma. U bent van harte welkom op dit concert. De kerk is vanaf 19:30 open, om 20:00 begint Gerben Budding met een toelichting. De toegangsprijs is €8,00 euro. U kunt gratis parkeren in parkeergarage Kazerneplein, op loopafstand van de kerk.

Beluister de Partita over Psalm 77

Deze bewerking speelt Gerben Budding tijdens dit Paasconcert ook.