• 23 januari 2018, 22:36 uur

Orgelconcerten in februari in Elburg en Alphen a/d Rijn

Gerben Budding geeft in februari orgelconcerten in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg en op het bijzondere Steinmeyer-orgel in Alphen aan den Rijn.

Nederlandse orgelmuziek in Elburg

Op het Leeflang-orgel de Gert Boon-zaal van het Orgelmuseum Elburg geeft Budding op zaterdagmiddag 10 februari een concert met als thema ‘Nederlandse Orgelmuziek’. Natuurlijk prijkt de naam van Samuel de Lange op het programma, met muziek uit de Zwölf leichtere Orgelstücke die ook op de cd staan.  Het programma begint met een vrij onbekende toccata van Brünemuller, gevolgd door Psalm 24 van Van Blankenburg. Via Hurlebusch, Litzau, Bastiaans een partita van eigen hand en De Lange komt het programma bij wat hedendaagse muziek van Daan Manneke. Al met al een zeer gevarieerd programma.

Het concert is gratis toegankelijk en begint om 16:00 uur. De zaal is open vanaf 15:30. Bekijk hier het hele programma.

Reger, De Lange en Franck in Alphen a/d Rijn

Op 23 februari geeft Gerben Budding vervolgens een concert op het bijzondere Steinmeyer-orgel in Alphen aan den Rijn. Op het programma staan werken van Reger, De Lange, Franck, Bernstein en Messiaen. Muziek die dit orgel op het lijf geschreven is! Het orgel komt deze avond in al haar facetten tot klinken, zeker ook in de afsluitende improvisatie.

Het concert op 23 februari begint om 20.15 uur in de Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen aan den Rijn. De toegang bedraagt  € 7,- p.p. en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Bekijk het hele programma hier.

Afbeelding: Orgelcommissie Adventskerk Alpen a/d Rijn