Leeflang koororgel Gouda
  • 01 november 2019, 12:29 uur

Welkomstconcert burgermeester Verhoeve in Goudse St. Jan

Op 29 februari om 16.00 uur is er in het koor van de Sint Jan een welkomstconcert voor de nieuwe burgermeester Pieter Verhoeve. Dit ‘muzikale feestje’ werd eind vorig jaar al aangekondigd, onder meer in het Algemeen Dagblad.  

Op het programma o.a. een uitvoering van Ratswechsel-Cantate BWV 29 van J.S. Bach. Stadsorganist Gerben Budding heeft de orkestpartij bewerkt voor orgel.

Volgens Budding spreekt de cantate zowel jong en oud aan. Bach schreef deze cantate voor de raadswissel van Leipzig in 1731. ,,Het thema past er uitstekend bij. Het gaat over het wel en wee van de stad.’’ Aan de middag werken onder meer Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden, Stadsorganist Gerben Budding (koororgel) en de Goudse paukenist Dick Le Mair mee. Ook de stadsdichter, de kinderburgermeester en de C4 (vier Goudse culturele instellingen) hebben een rol.

Gerben Budding hoopt dat honderden Gouwenaars het gratis concert in de kerk bezoeken. ,,Het is goede klassieke muziek en Bach heeft een hoge populariteit, zeker als het live wordt opgevoerd in de Sint-Jan in plaats van in een suffige concertzaal.’’

 

Eerder speelde Budding de Sinfonia ‘Wir danken Dir’ uit de cantate op het orgel in Gorinchem.