Bladmuziek: Partita over Psalm 77 | Orgel

Bladmuziek: Partita over Psalm 77

(2018 by Boeijenga Muziek)

Bij Boeijenga Muziek is de Partita over Psalm 77 van Gerben Budding in bladmuziek verschenen. Het werk ontstond naar aanleiding van het plotselinge overlijden van dr. Henk Vreekamp (1943-2016).

Gerben Budding over de compositie: “Gedurende mijn periode als organist van de Grote Kerk te Gorinchem mocht ik enkele malen met deze bijzondere dienaar van het Woord samenwerken. Tijdens één van die erediensten zong de gemeente Psalm 77. Dr. Vreekamp kondigde dit op een voor hem karakteristieke wijze aan met woorden als: “De Psalm van de grote doortocht van het volk Israël door het water…” en: “We zingen met het volk Israël mee…”. Hier ontstonden, al improviserend, de eerste gedachten voor wat nu een partita is geworden.
In vers 4 is de melodie van Psalm 8 verwerkt. Dit naar aanleiding van de tekst op de rouwkaart van dr. Vreekamp en het motto van zijn website: “Wat is de mens dat Gij zijner gedenkt?””

De partita is via de webshop van Boeijenga te verkrijgen (link).

Eerder verscheen al een opname van de partita op Youtube. De uitvoering van destijds wijkt hier en daar af van de gepubliceerde versie.