• 30 juni 2018, 18:03 uur

Gerben Budding neemt met drukbezocht concert afscheid van Gorinchem

Gerben Budding heeft op 29 juni met een drukbezocht concert afscheid genomen van Gorinchem. Daarmee is een einde gekomen aan een dienstverband van 9 jaar als hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en (de laatste jaren) als stadsorganist van Gorinchem.

Dankwoorden

Voorafgaand aan het concert werden Gerben en zijn vrouw Marjon bedankt door een afgevaardigde van het College van Kerkrentmeesters. Daarna werd Gerben bedankt door wethouder Van Doesburg voor zijn inzet als stadsorganist. “Jij hebt ontzettend veel bijgedragen aan Gorinchem, de Grote Kerk en dit orgel in het bijzonder. Ik heb genoten van jouw muzikaliteit”, aldus Van Doesburg. De wethouder zegde toe de wens van Gerben in te willigen om een opvolger opnieuw tot stadsorganist te benoemen. Budding zelf bedankte zijn publiek voor het trouwe bezoek en de mooie tijd in Gorinchem.

 

Laatste orgelconcert

Gerben legde de achtergrond van het gevarieerde programma uit. Naast wensen van enkele leerlingen en mensen waar hij nauw mee samenwerkte, speelde hij werken die hem na aan het hart liggen. Zo speelde Budding één van zijn lievelingswerken van Bach en het Deuxième Choral en si mineur van Franck. Ook werken van Duruflé, Guilmant en Vierne en Samuel de Lange Jr. kwamen tot klinken. Het concert besloot met de grote fantasie van Reger over het koraal ‘Halleluja! Gott zu loben, bleibe meine Seelenfreud’. Met dit indrukwekkende slotakkoord kwam een einde aan een dienstverband van 9 jaar als hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en (de laatste jaren) als stadsorganist van Gorinchem.

Video’s van concert

Van het concert zijn video-opnames gemaakt die binnenkort op de website gepubliceerd worden. Houd de website dus in de gaten!

Gouda

Per zondag 1 juli is Gerben Budding begonnen aan zijn nieuwe functie als hoofdorganist van de Sint Jan in Gouda en als stadsorganist van Gouda.