• 25 augustus 2017, 21:19 uur

Luther centraal tijdens orgelconcert Gorinchem op 22 september

Op vrijdagavond 22 september aanstaande geeft de hoofdorganist van de Grote Kerk, Gerben Budding, om 20.00 uur een orgelconcert in de Grote Kerk van Gorinchem. Tijdens dit bijzondere concert klinken o.a. composities die gebaseerd zijn op koralen van Maarten Luther. Het is dit jaar namelijk 500 jaar geleden dat Luther de Reformatie in gang zette.

Het concert begint met de bekende Fantasie over het Lutherlied ‘Een vaste Burg is onze God’ van Jan Zwart. 100 jaar geleden schreef Zwart deze compositie ter gelegenheid van Hervormingsdag.

Het programma vermeld meer muziek van Nederlandse componisten. Zo klinkt van de onlangs overleden componist Henk Klop het koraalvoorspel ‘Aus tiefer Not schrei’ ich zu dir’, Luthers’ parafrase van Psalm 130. Samuel de Lange jr. is vertegenwoordigd met een deel uit zijn eerste Sonate. Uit de Duits Lutherse traditie is muziek van Scheidemann, Buxtehude en Bach geprogrammeerd.

Budding besluit het concert met de zelden gespeelde Fantasie over het koraal ‘Een vaste Burg is onze God’ van Cor Kint. Een monumentaal werk dat duidelijk Frans-romantische invloeden bevat.

Bekijk het hele programma via deze link.

De aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegangsprijs is €8. Concertbezoekers kunnen gratis parkeren in Parkeergarage Kazerneplein.

Van harte welkom op dit gevarieerde Luther-concert!