• 29 augustus 2023, 11:48 uur

Schütz & Schein met Ensemble Piacevole

Polyfone pracht met theorbe, cello en dubbelkorige meesterwerken van Schütz en Schein. Dát vind je zaterdag 2 september in de boeiende Sint-Jan van Gouda! 

Het concert is de eerste in een serie van drie concerten van Ensemble Piacevole, waarin de twee vrienden Schütz en Schein centraal staan. Aan het concert werken Harjo Neutkens (theorbe), Elske Tinbergen (cello) en Henk van Zonneveld (kistorgel) ook mee. Na Gouda doet Ensemble Piacevole de Nieuwe Kerk Delft aan op 14 oktober en ten slotte op 10 november de Pieterskerk Utrecht.

Schütz en Schein zijn twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e-eeuw.  Op het programma staan toonaangevende werken zoals Deutsches Magnificat en Canticum Simeonis II van Heinrich Schütz (1585-1672) en delen uit Israelsbrünnlein van Johann Herman Schein (1586-1630). De verzameling Israelsbrünnlein van Schein is een hoogtepunt uit de vocale kerkmuziek.

  • Heinrich Schütz – Deutsches Magnificat
  • Heinrich Schütz – Canticum Simeonis II
  • Heinrich Schütz – Stehe auf, meine Freundin
  • Johann Hermann Schein – Delen uit Israelsbrünnlein

Van harte welkom in de Sint-Janskerk Gouda, zaterdag 2 september om 16:00 uur. Toegang voor het concert is gratis bij toegangsprijs Sint-Jan.